17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

”Avalanșă” de PET-uri: 2.5 tone de deșeuri au fost colectate din afluentul râului Mureș

Anunțul a fost făcut de Administrația Națională Apele Române

Administrația Națională Apele Române a transmis că 2.5 tone, echivalentul a 5 camionete cu PET-uri (câte 500 kg/camionetă), au fost strânse, timp de trei zile, din Valea Galda, afluentul de dreapta al Mureșului din județul Alba.

Acțiunea a luat sfârșit astăzi, 9 aprilie, în jurul orei 12.30.

Cele 2.5 tone de gunoaie au fost înlăturate de Apele Române Mureș- Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, în colaborare cu Primăria Sântimbru

Un obstacol de PET-uri și alte deșeuri a fost deja îndepărtat zilele trecute din Valea Galda (județul Alba) de către echipele noastre de la Apele Române Mureș- Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, în colaborare cu Primăria Sântimbru. După cum puteți observa din imagini, vorbim despre o adevărată ”avalanșă” de PET-uri și crengi aduse de apă care a putut fi stopată numai cu ajutorul utilajelor din dotare: un tractor cu remorcă, un încărcător frontal și un buldoexcavator. Ultimele patru imagini reprezintă Valea Galda după ce a fost curățată”, a transmis Administrația Apele Române.

Depozitarea deșeurilor în locuri neamenajate se sancționează contravențional conform Legii Apelor

Potrivit administrației, amenzile varia între 10.000-15.000 lei și pot ajunge până la 35.000 lei pentru persoane fizice.

Având în vedere responsabilitățile autorităților locale cu privire la salubrizarea cursurilor și a malurilor, inclusiv obligația de a crea spații special amenajate pentru aruncarea deșeurilor, nerespectarea acestor obligații poate fi sancționată cu amenzi de la 35.000-40.000 lei.

De asemenea, sancțiunile pot ajunge până la 75.000-80.000 în funcție de gravitatea faptei”, se mai arată în comunicatul publicat de Apele Române pe contul de Facebook.

Pentru igienizarea cursurilor de apă, inspectorii aplică anual amenzi între 500.000-700.000 lei (în medie).

spot_img
Latest news
știri