8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Aproximativ 15 tone de deşeuri au fost abandonate la un depozit ilegal din Cernavodă

Bărbatul în cauză a fost prins în flagrant

Angajatul unei firme din judeţul Constanţa a fost prins în flagrant când arunca gunoaie într-un depozit ilegal din Cernavodă, scrie News.ro.

Bărbatul în cauză ar fi făcut cinci transporturi, aruncând, în total, aproximativ 15 tone de deşeuri nepericuloase în depozitul din Cernavodă

La data de 14 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu au depistat în flagrant delict un reprezentant al unei societăţi comerciale, care, utilizând un ansamblu format din tractor şi remorcă, ar fi abandonat aproximativ 15 tone de deşeuri nepericuloase, prin efectuarea a cinci operaţiuni de transport, pe amplasamentul unui depozit ilegal de deşeuri situat în oraşul Cernavodă”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ei au adăugat că această constatare a infracţiunii a fost făcută cu sprijinul Gărzii de Mediu Constanţa.

De asemenea, sursa citată mai transmite că vehiculul folosit la transportul deşeurilor a fost indisponibilizat.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru abandonarea, aruncarea şi/sau ascunderea deşeurilor.

O fabrică de ulei din Constanța a fost amendată cu 50.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu

La începutul lunii mai, Garda de Mediu Constanța a aplicat o amendă colosală unei fabrici de ulei care a poluat rețeaua de canalizare.

S-a constatat că operatorul a evacuat ape uzate tehnologice insuficient epurate în reţeaua de canalizare orăşenească, înregistrându-se valori peste limitele concentraţiilor maxim admise de normativele în vigoare. Societatea nu a asigurat sisteme adecvate de supraveghere, urmărire, autocontrol a instalaţiilor şi proceselor tehnologice, în scopul prevenirii emisiilor de poluanţi, contrar OUG 195/2005 privind protecția mediului”, transmiteau, la acel moment, reprezentaţii Gărzii de Mediu din Constanţa.

spot_img
Latest news
știri