4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Diferențe majore în dezvoltarea creierului la copiii cu autism, descoperite de cercetători

Tulburarea de spectru autist este mai des întâlnită în cazul băieților

Cercetătorii au descoperit diferenţe cheie în dezvoltarea creierului la băieţi şi fete cu tulburare de spectru autist, titrează News.ro.

Tulburarea de spectru autist (TSA) este o dizabilitate de dezvoltare determinată de diferențe în structura creierului

Manifestările TSA sunt variate, depinzând de individ și de tipul specific de autism. Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, unul din 59 de copii este diagnosticat cu autism.

Această tulburare este de patru ori mai frecventă la băieți, iar simptomele la fete sunt adesea mai puțin evidente. TSA este o condiție care se menține pe tot parcursul vieții.

Pe acest sindrom comportamental complex s-a concentrat un nou studiu condus de cercetătorii americani de la UC Davis.

Aceştia au constatat diferenţe mari în dezvoltarea creierului între copiii cu tulburare de spectru autist, cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani, în funcţie de sex.

Studiul a constatat modificări specifice fiecărui sex în ceea ce priveşte grosimea stratului exterior al creierului, numit cortex.

Constatările sunt notabile deoarece atât de puţine studii au abordat dezvoltarea corticală la fetele care sunt diagnosticate cu autism mai rar decât băieţii

Aceştia au constatat că la vârsta de 3 ani, fetele cu tulburare de spectru autist aveau un cortex mai gros decât cele fără autism de aceeaşi vârstă, cuprinzând aproximativ 9% din suprafaţa corticală totală.

Diferenţele la băieţii cu tulburare de spectru autist, în comparaţie cu băieţii fără autism de aceeaşi vârstă, au fost mult mai puţin răspândite.

spot_img
Latest news
știri