0.3 C
București
vineri, 22 noiembrie, 2024

14 zimbri din Germania și Suedia au ajuns în România

Exemplarele translocate au fost atent selecționate în funcție de vârstă și proveniență ereditară

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România) a transmis că, în cursul săptămânii trecute, 14 zimbri au ajuns în România. 10 provin din Germania și 4 din Suedia.

Acțiunea face parte din proiectul LIFE with Bison.

Populația de zimbri liberi din Munții Țarcu depășește 190 de exemplare

Astfel, la 10 ani de la prima relocare, după ce au fost reintroduse peste 100 de exemplare populația de zimbri liberi din Munții Țarcu depășește 190 de indivizi, fiind cea mai mare din România.

Rewilding Europe și WWF România au început să reintroducă specia în Carpații Meridionali în 2014.

 De ce este important să aducem zimbri din alte zone ale Europei

Diversitatea genetică este esențială pentru supraviețuirea pe termen lung a oricărei specii. Exemplarele translocate au fost atent selecționate în funcție de vârstă și proveniență ereditară. Astfel, prin introducerea lor, ne asigurăm că populația viitoare va fi mai sănătoasă și cu o capacitate sporită de a se adapta vieții în sălbăticia Carpaților” se arată în comunicatul publicat astăzi, 5 iunie, de WWF România.

”Eroii climatici” din Munții Țarcu

Un nou studiu publicat de jurnaliștii The Guardian a precizat că 170 de zimbri din România ar putea ajuta la absorbția emisiilor de CO2.

Reducerea poluării este echivalentă cu scoaterea de pe șoselele din SUA a 43.000 de mașini timp de un an.

Zimbrii introduși în munții Țarcu din România stimulează creșterea plantelor și asigură stocarea carbonului în sol în timpul pășunatului.

Exemplarele ar putea capta încă 54.000 de tone de carbon pe an. Dacă ei nu ar fi fost reintroduși în acea zonă, cantitatea de carbon captată și stocată era de 9.8 ori mai mică.

De asemenea, echivalează cu cantitatea produsă de 12.000 de mașini europene, datorită eficienței energetice mai mari.

spot_img
Latest news
știri