16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Tesla va opri producţia la fabrica sa din Germania

Este a treia oară când compania întrerupe producția de vehicule electrice

Producătorul de vehicule electrice Tesla va opri producţia la fabrica sa germană din Gruenheide timp de cinci zile, în iunie, pentru a îmbunătăţi procesele la unitatea de producţie din afara Berlinului, a spus un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Tesla a întrerupt deja producţia la această fabrică de două ori în acest an

În acest timp, în China, nouă producători auto au primit autorizație să testeze mașini autonome pe drumurile publice, într-un efort al autorităților de a ajuta companiile chinezești să accelereze dezvoltarea acestei tehnologii, titrează Digi 24.

Testele pentru mașinile autonome vor fi efectuate de producători precum BYD, Nio sau Changan.

De asemenea, și companiile care oferă servicii de închiriere vor putea participa la teste, inclusiv prin dezvoltarea unor softuri în acest sens.

Industria auto a stabilit că există cinci niveluri de conducere autonomă, în funcție de gradul de asistență pentru șofer, de la controlul vitezei de rulare (nivelul unu), până la conducere complet autonomă (nivelul cinci).

Testele care au primit aprobare acum în China vor fi de nivel trei, cu vehicule cu capacități de “detectare și analizare a mediului înconjurător”, care pot lua decizii precum efectuarea unei depășiri.

Totuși, acestea au nevoie de prezența unui om la volan, care să poată prelua controlul la nevoie.

În noiembrie, anul trecut, guvernul chinez a anunțat că va accepta cererile din partea companiilor care vor să dezvolte mașini autonome

În cadrul testelor, șoferii au permisiunea de a lua mâinile de pe volan, iar producătorii de vehicule și operatorii de transport de persoane își asumă răspunderea pentru siguranța acestora. 

Potrivit sursei citate, Tesla se pregătește să ofere acces la sistemul său de “Full Self-Driving” (FSD) clienților chinezi, în cursul acestui an.

spot_img
Latest news
știri