7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

O pandemie care se transmite în apele mării decimează populaţiile de arici de mare

Agentul patogen ucide rapid şi violent

O pandemie care se transmite în apele mării şi a decimat populaţiile de arici de mare din Marea Roşie afectează în prezent şi exemplarele din unele regiuni ale Oceanului Indian, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Mai mult,oamenii de ştiinţă din Israel au precizat că există riscul ca această nouă pandemie să se răspândească la nivel global.

Specia de arici de mare afectată este binecunoscută pentru rolul său de protector al coralilor, iar decesele recente pun ecosistemul recifelor, deja fragil, în pericol şi mai mare

Pandemia a fost observată pentru prima dată în Golful Aqaba, în urmă cu un an, iar cercetătorii susţin că de atunci au identificat agentul patogen aflat la originea acesteia, prin analize moleculare.

Potrivit sursei citate, ei asociază acest agent patogen cu decesele în masă din Marea Roşie şi Peninsula Arabică, până în Insula Reunion din largul Madagascarului.

Agentul patogen ucide rapid şi violent, iar în doar două zile colonii întregi pot fi pierdute

Prin urmare, este deosebit de dificilă estimarea numărului de exemplare care mor, a precizat un zoolog de la Universitatea din Tel Aviv.

Se pare că această pandemie se îndreaptă spre est, către apele tropicale ale Triunghiului de Corali, ce se întinde în largul Asiei de Sud-Est şi al Marii Bariere de Corali din Australia.

Echipa israeliană cooperează în prezent cu oameni de ştiinţă din regiune pentru a cartografia pandemia şi a aduna mai multe informaţii prin colectarea de mostre de ADN din diferite ape.

spot_img
Latest news
știri