16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Comisia Europeană va anunța care sunt tarifele pe care le va impune vehiculelor electrice din China

Foarte multe firme auto europene importă propriile lor vehicule produse în China

Comisia Europeană este aşteptată să anunțe săptămâna aceasta care sunt tarifele vamale suplimentare pe care intenţionează să le impună pentru vehiculele electrice importate din China din cauza a ceea ce numeşte subvenţii de stat excesive, transmite Reuters citat e G4 Media.

Decizia luată de Comisia Europeană va declanşa, cel mai probabil, represalii din partea Beijingului

La aproape o lună după ce Washingtonul a mărit de patru ori tarifele pentru vehiculele electrice din China, până la 100%, Bruxelles-ul ar urma să anunţe tarife mult mai mici pentru importurile de automobile electrice produse de constructori chinezi precum BYD şi Geely.

Aceste noi tarife se vor aplica inclusiv pentru constructorii occidentali, cum este Tesla, care exportă în Europa automobilele asamblate în China.

Decizia Bruxelles-ului vine într-un moment în care constructorii auto europeni se luptă cu un val de automobile electrice ieftine oferite de rivalii chinezi.

Cu toate acestea, există un sprijin foarte mic pentru planurile Comisiei din partea industriei auto europene.

Constructorii auto germani, care sunt puternic dependenţi de vânzările de pe piaţa din China, se tem de represaliile Beijingului

În egală măsură, firmele auto europene importă propriile lor vehicule produse în China.

Totuși, preşedinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen, a spus în repetate rânduri că Europa trebuie să acţioneze pentru a împiedica China să inunde piaţa blocului comunitar cu automobile electrice subvenţionate.

spot_img
Latest news
știri