Monumentul Stonehenge a fost vandalizat de doi activiști de mediu care au aruncat cu vopsea portocalie pe pietrele antice.
Cei doi activiști de mediu au fost arestați
Organizaţia cere Guvernului britanic să se angajeze să colaboreze cu alte ţări pentru a pune capăt extracţiei şi folosirii petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui până în 2030, în lupta împotriva încălzirii globale, scrie Observator.
Potrivit activiștilor, acțiunea nu a provocat pagube sitului. Monumenutul a fost stropit cu o soluţie de amidon portocaliu de porumb, care se va duce cu ploaia.
”Însă nevoia urgentă a unei acţiuni guvernamentale eficiente în vederea atenuării consecinţelor catastrofale ale crizei climatice şi ecologice nu va dispărea”, subliniază activistul Rajan Naidu, în vârstă de 73 de ani, prezent la faţa locului.
”Continuarea arderii cărbunelui, petrolului şi gazelor naturale va antrena moatea a mii de oameni. Trebuie să ne unim pentru a apăra omenirea, altfel riscăm totul”, denunţă într-un comunicat publicat pe site-ul organizaţiei un purtător de cuvânt al mişcării.
Monumentul Stonehenge a fost vandalizat cu o zi înainte de solstiţiul de vară
Această dată este sărbătorită în Regatul Unit de către adepţi ai culturii New Age şi de neodruizi în sit.
”Solstiţiul la Stonehenge are ca scop să sărbătorească lumea naturală, dar ia uitaţi în ce stare este! A venit timpul să ne gândim la ceea ce va lăsa în urma sa civilizaţia noastră. Care este moştenirea noatră?”, scrie o activistă prezentă la faţa locului, Niamh Lynch, potrivit sursei citate.