12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Începe reabilitarea Turnului de Apă din Timișoara

Clădirea este emblematică pentru timișoreni

La Timișoara a fost semnat contractul pentru reabilitarea Turnului de Apa din Cartierul Iosefin, transmite publicația Tion.

Turnul de Apă va deveni unul din principalele poluri de atracţie

Reabilitarea şi deschiderea către comunitate a Turnului de apă din Iosefin face parte din strategia noastră de renaştere a Iosefinului istoric. Această clădire emblematică pentru Timişoara va deveni unul din principalele poluri de atracţie ale cartierului, găzduind evenimente culturale şi educative. Descentralizarea spaţiilor culturale este una din moştenirile Capitalei Culturale. Ambiţia noastră e ca fiecare cartier al Timişoarei să aibă propriul spaţiu pentru cultură şi educaţie”, a afirmat Dominic Fritz, citat într-un comunicat al Primăriei.

Obiectivul ”Refuncţionalizare Turnul din Iosefin” constă în transformarea acestuia într-un centru cultural şi turistic remarcabil, oferind comunităţii din cartier acces la o varietate de evenimente culturale.

În plus, la 45 de metri înălţime, va fi amenajat un punct de belvedere, oferind atât timişorenilor, cât şi turiştilor o perspectivă panoramică asupra cartierului istoric şi a canalului Bega.

Toamna trecută, contractul cu firma care executa lucrările a fost reziliat, deoarece aceasta nu şi-a îndeplinit obligaţiile

Noul constructor, desemnat prin licitaţie, are termen de şase luni pentru execuţia lucrărilor în valoare de 7.7 milioane lei, fără TVA.

Turnul/castelul de apă a fost construit în anul 1914 şi are o înălţime de 52 de metri.

spot_img
Latest news
știri