20.5 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

Mircea Fechet va acorda sprijin ministerial pentru proiectul de conservare ”Aspretele Trăiește” din Valea Vâlsanului

Anunțul a fost făcut de Administrația Apele Române

Aflat recent în vizită de lucru la proiectul ”Aspretele Trăiește” al Fundației Alex Gavan pe Valea Vâlsanului din Munții Făgărașului, ministrul Mircea Fechet de la Ministerul Mediului – România a declarat că este nevoie de finanțarea unor astfel de proiecte ”pentru a ne asigura că în aceste ape curgătoare nu se deversează nicio picatură de poluanți”.

Administrația Apele Române: ”Din informațiile puse la dispoziție de experți, reiese că astăzi avem aproape 200 de exemplare, dar echilibrul este fragil”

Primul pas, adică construirea unei baze de cercetare și înmulțire a speciei în captivitate, a început deja în zona destinată proiectului pilot de reconstrucție ecologică.

Acest proiect este realizat în parteneriat cu Apele Române Argeș-Vedea. 

Fondatorul proiectului ”Aspretele Trăieşte”: ”Salvând aspretele ne salvăm, de fapt, pe noi înşine”

La finalul lunii iunie, Fundaţia Alex Găvan anunța că numărul de exemplare de asprete, peşte ameninţat cu dispariţia care trăieşte doar în râul Vâlsan, a crescut de la 12 exemplare identificate în 2021, la 154 în 2023.

Suntem cu toţi custozii acestei planete, nu stăpânii ei, nu cuceritorii ei”, a transmis Fondatorul proiectului de conservare.

Cu acea ocazie, ministrul Mediului a reamintit că, la nivel european, a fost adoptată cea mai importantă lege de mediu a UE: Legea restaurării naturii, care creează premisele pentru ca viaţa noastră să nu aibă de suferit în viitor.

spot_img
Latest news
știri