8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

China a instalat prima turbină eoliană dublă din lume, pentru a valorifica la maxim puterea uraganelor | FOTO

Republica Populară Chineză va valorifica întru totul puterea uraganelor, printr-o turbină eoliană dublă instalată în largul coastei.

Un producător chinez de eoliene a realizat prima turbină eoliană dublă din lume. Noul design Ocean X, al companiei MingYang Smart Energy, are formă de „V”. Capacitatea totală este de 16,6 MW și a fost instalată în orașul-port Guangzhou, potrivit Interesting Engineering.

Capacitatea de producție estimată este de 54.000 MWh pe an. Aceasta este suficientă pentru a alimenta aproximativ 30.000 de locuințe chineze.

Soluțiile eoliene offshore ale companiei, care pot genera energie eoliană în ape adânci de până la 100 kilometri distanță de țărm și 100 de metri adâncime, includ MySE 5,5 MW, MySE 7,25 MW și noile sisteme eoliene plutitoare cu rotor dublu Ocean X 16,6 MW. .

În decembrie 2023, compania a dezvăluit prima turbină eoliană rezistentă la taifun din lume. Aceasta are o putere nominală de 18 MW.

Turbină eoliană pentru ape adânci

Platforma OceanX, proiectată de MingYang Smart Energy și construită în colaborare cu Huangpu Wenchong Shipbuilding Company și China State Shipbuilding Corporation, este o lucrare de mare anvergură în inginerie modernă.

Un prototip la scară 1:10 a fost testat în 2020. Anul acesta, în aprilie, firma a finalizat instalarea platformei OceanX la scara sa inițială.

Rotoarele gemene sunt alimentate de turbine eoliene MySE16.6(T) cu diametre ale palelor de 182 de metri. Ele stau deasupra unei structuri în formă de V. Această lucrare este contra-rotativă cu suporturi de înaltă tensiune și montată pe o platformă plutitoare în formă de Y. În acest mod se asigură o stabilitate maximă a structurii în fața uraganelor care lovesc zona costieră a Chinei.

Cu o greutate de aproximativ 16.500 de tone, platforma plutitoare este proiectată să funcționeze în ape mai adânci de 35 de metri. Prin urmare, va exploata la maxim resursele eoliene offshore.

MingYang susține că capacitatea totală de rotire a turbinelor le sporește și mai mult eficiența. Platforma este construită cu beton de performanță ultra-înaltă pentru durabilitate sporită și eficiență a costurilor. Utilizează un sistem de acostare într-un singur punct, care crește stabilitatea chiar și în condiții de taifun. De asemenea, reduce impactul asupra mediului marin.

În plus, platforma OceanX este proiectată să reziste la condițiile de uragan de categoria 5. Ea rezistă la vânt de până la 260 km/h și la valuri de până la 30 m. În mod remarcabil, poate continua să producă energie electrică chiar și în aceste condiții extreme.

spot_img
Latest news
știri