20 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

S-a deschis centrul de vizitare ”Casa Castorului”, situat în județul Argeș

Inițiativa pentru descoperirea fascinantei lumi a castorului și promovarea dezvoltării durabile în comunitatea locală este susținută de Fundația Conservation Carpathia și partenerii săi

S-a deschis centrul de vizitare ”Casa Castorului” în comuna Rucăr, județul Argeș, scrie Fundația Conservation Carpathia.

Demersul va oferi o experiență inedită atât localnicilor, cât și vizitatorilor, care vor avea ocazia să descopere fascinanta lume a castorului.

Centrul de vizitare a fost construit de Fundația Conservation Carpathia cu sprijinul Comisiei Europene prin programul LIFE+ și al Fundației Arcadia.

”Casa Castorului” își propune să devină un punct de atracție important pentru turiști și să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității locale.

Centrul va reprezenta un spațiu de educație ecologică pentru copiii și tinerii din comunitate

Acest centru este primul dintr-o serie de centre de vizitare pe care Fundația Conservation Carpathia le construiește în jurul Munților Făgăraș.

Cel de-al doilea centru este dedicat zimbrului și va fi inaugurat în această toamnă la Lerești.

Proiectul încurajează practici durabile și promovează educația ecologică

Într-o lume tot mai preocupată de protecția mediului, acest proiect nu doar că încurajează practici durabile, dar și promovează educația ecologică și implicarea comunității în conservarea biodiversității”,  au declarat Barbara și Christoph Promberger, directori executivi, Fundația Conservation Carpathia.

Sprijin pentru economia locală: Centrul de vizitare ”Casa Castorului” este o construcție realizată cu ajutorul meșterilor locali

Meșterii au folosit materiale prietenoase cu mediul și provenite din zonă.

În realizarea construcției s-au folosit:

  • Grinzi de molid;
  • Uși și ferestre din lemn tratat cu uleiuri ecologice;
  • Un acoperiș din șiță tradițională.

De asemenea, centrul este dotat panouri fotovoltaice pentru a utiliza energie verde.

Prin urmare, a fost conceput astfel încât să aibă un impact minim asupra naturii.

spot_img
Latest news
știri