Primăria Bucureştiului intervine cu tratamente de combatere a ţânţarilor pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile.
Primarul Nicuşor Dan spune că, de fiecare dată când se primeşte înştiinţare din partea Institutului Cantacuzino că au fost identificaţi ţânţari purtători ai virusului West Nile sau din partea Direcţiei de Sănătate, cu privire la diagnosticarea unor persoane infectate cu virus transmis prin înţepătura ţânţarilor, se intervine cu tratament suplimentar.
A fost înregistrat un prim caz de infectare, acesta fiind în Bucureşti
Primarul Municipiului București, Nicuşor Dan, a mai declarat că, totodată, este efectuat al optulea tratament de combatere a larvelor de ţânţari, în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac:
Lacul Herăstrău, Lacul Morii, Cişmigiu, Tei, Circului, Naţional, Floreasca, Tineretului, Carol, Titan, Morarilor, Sticlăriei, Griviţa, Băneasa, Străuleşti şi Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia.
INSP anunţă că, din data de 3 iunie, când a început perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile a fost înregistrat un caz de infectare, acesta fiind în Bucureşti.
Virusul West Nile reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică, fiind transmis prin înțepăturile țânțarilor infectați
Acest virus poate provoca simptome severe, inclusiv meningită și encefalită.
De asemenea, poate fi fatal, în special pentru persoanele în vârstă sau cele cu sistem imunitar slăbit.