17.6 C
București
joi, 24 octombrie, 2024

Marea Britanie investește o sumă colosală pentru a trata dependența de alcool

Tratamentul ar putea fi disponibil în Sistemul naţional de Sănătate (NHS) din Regatul Unit, în cinci ani

Marea Britanie va cheltui 2.5 milioane de lire sterline într-un nou studiu clinic pentru a combate dependența de alcool.

Această nouă cercetare va utiliza ketamina combinată cu terapii de vorbire pentru a-i ajuta pe britanici să scape de acest viciu, scrie Știri pe Surse.

Ketamina ar putea ajuta persoanele cu probleme legate de consumul de alcool. În plus, ar putea reduce semnificativ recidiva

Cel mai mare studiu efectuat vreodată pentru a investiga dacă terapia asistată de ketamină ar putea ajuta persoanele cu probleme legate de consumul de alcool să nu mai bea recrutează acum participanţi în Regatul Unit.

Universitatea Exeter a folosit o formă autorizată a medicamentului iar primele rezultate au arătat că a redus consumul de alcool al participanţilor pe o perioadă de şase luni.

Potrivit organizaţiei caritabile Alcohol Change, mai mult de o jumătate de milion de adulţi din Regatul Unit au o problemă gravă cu alcoolul şi trei din patru care renunţă încep să bea din nou după un an.

Credem că ketamina ajută la catalizarea terapiei psihologice, parţial din cauza efectelor subiective unice obţinute de la medicament”, spune Anna Kelsey, psiholog asistent, care adaugă că terapia mindfulness este o parte esenţială a cercetării.

Studiul său pilot a constatat că ketamina avea potenţialul de a face unele persoane mai receptive – îmbunătăţind implicarea lor în terapie.

Practica mindfulness îi poate ajuta pe oameni să evite obiceiurile şi reacţiile distructive sau automate

Astfel, oamenii pot învăța să-şi observe gândurile, emoţiile şi alte experienţe din momentul prezent, fără a le judeca sau a reacţiona la ele.

Universitatea Exeter a declarat că, dacă are succes, tratamentul ar putea fi disponibil în Sistemul naţional de Sănătate (NHS) din Regatul Unit în cinci ani.

Potrivit guvernului britanic, daunele legate de alcool au fost estimate să coste NHS aproximativ 3.5 miliarde de lire sterline în fiecare an.

spot_img
Latest news
știri