17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Teoria unui activist: Schimbările climatice au crescut nivelul de criminalitate în Germania

Un activist din Germania susține că nivelul de criminalitate a crescut din cauza schimbărilor climatice.

Un activist din Germania susține că schimbările climatice sunt de vină pentru creșterea criminalității. Acesta a fost citat de Der Tagesspiegel, după ce Mauerpark din Berlin a înregistrat 108 infracțiuni în prima jumătate a anului 2024, scrie European Conservative.

Cunoscutul parc din Berlin îl face unul dintre așa zisele puncte fierbinți ale crimelor din capitala Germaniei.

„Peste 26 de grade, mulți oameni își ating limitele de energie și au literalmente probleme în a se calma”, a zis Chaska Stern, purtătorul de cuvânt de onoare al Rețelei Federale pentru Curajul Civil. El a adăugat că „este din ce în ce mai cald în întreaga lume” din cauza schimbărilor climatice.

Când este cald, „siguranța se scurtează”, a mai zis Stern.

În opinia sa, asta îi face pe oameni „mai predispuși la violență”.

„Ar trebui să țineți cont că puteți lua parte cel puțin la o altercație verbală”, a mai punctat el.

Teoria activistului merge mult mai departe și susține că vremea caldă facilitează ieșitul afară, iar „mulți bărbați au o viziune sexuală, sunt încărcați hormonal și nu se pot controla”.

Stern recomandă autorităților să „creeze locuri de răcorire pentru civili în public”.

Totuși, potrivit Apollo News, Der Tagesspiegel nu a abordat n interviul cu activistul problema etnicilor care comit majoritatea violențelor, în mare parte fiind vorba de cetățeni non-germani. De asemenea, ziarul nu s-a concentrat pe faptul că violențele sunt mai crescute doar în anumite zone.

În ciuda acestor realități certe este posibil ca problema să fie mai nuanțată. Există însă posibilitatea ca și schimbările climatice să joace un rol în comportamentul uman.

spot_img
Latest news
știri