15.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Australienilor li se spune să nu mai mănânce carne roșie și să-și cumpere doar mașini electrice, pentru a combate schimbările climatice: Nu este o recomandare!

Australia are în vedere măsuri dure pentru a combate poluare, inclusiv reducerea consumului de carne roși și achiziționarea de mașini complet electrice.

Autoritatea pentru Schimbările Climatice din Australia le cere cetățenilor să nu mai mănânce carne roșie și să renunțe la mașinile pe benzină. Țara ar trebui să ajungă la zero emisii nete până în 2050, scrie Daily Mail.

Instituția le-a recomandat cetățenilor să schimbe carnea de vită și oaie cu opțiuni mai ecologice. Acestea includ carnea de canguri, de pui și de porc. Solicitările autorității vin după ce s-a constatat că agricultura a fost responsabilă pentru peste jumătate din emisiile de metan ale Australiei în 2022-2023. 65% din poluarea climatică a provenit din metanul emis de vaci și oi.

Fermierii nu s-au arătat prea încântați de noile cerințe. De exemplu, David Jochinke, președintele Federației Naționale a Fermierilor (NFF), a precizat:

„NFF se opune ferm acestei noțiuni, susținând că o dietă echilibrată și hrănitoare include carne roșie”, a spus Jochinke.

„Ideea că proteinele animale alternative ar putea înlocui carnea roșie este grav greșită”, a completat el.

Și sectorul auto ar urma să fie afectat de noile directive. Autoritatea a spus că toate vânzările de mașini ușoare vor trebui să fie electrice până în 2040.

„Vânzările de vehicule ușoare noi care ajung la 100% electrice înainte de 2040 pot asigura emisii minime de vehicule ușoare până în 2050”, se arată în raport.

Instituția spune că mașinile electrice vor trebui să aibă un preț similar cu cel al mașinilor non-electrice până în 2030. În plus, se cere instalarea cât mai multor stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Australienilor li se cere să nu mai consume atâta carne roșie: Nu este o recomandare

Președintele CCA, Matt Kean, fost ministru al schimbărilor climatice și al energiei în guvernul din New South Wales, a declarat că propunerile nu sunt recomandări, ci cerințe.

„Rolul Autorității pentru Schimbările Climatice este de a oferi sfaturi independente, sincere și fără teamă parlamentului și guvernului, indiferent de culoarea politică”, a declarat domnul Kean pentru The Australian.

„Evaluarea Autorității pentru Schimbările Climatice nu este o recomandare către guvern. Aceasta cuprinde informații și analize pentru comunitate, firme, factorii decidenți, investitorii și guvernele la toate nivelurile cu privire la ceea ce este necesar pentru o tranziție robustă, dar responsabilă”, a mai zis el.

spot_img
Latest news
știri