7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Numărul deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie ar putea crește cu 17% până în 2029

Este nevoie ca guvernul să elaboreze o strategie pe termen lung pentru această boală

Un studiu realizat de ”Cancer Research UK” estimează că, până în 2029, aproximativ 912.000 de decese din cauza diferitelor tipuri de cancer vor avea loc în Regatul Unit.

Potrivit raportului, această creștere alarmantă ar putea atinge procentul de 17%, transmite Adevărul.

Aproape un milion de decese și 2.2 milioane de noi cazuri de cancer sunt așteptate în următorii ani, experții cerând guvernului să adopte o strategie pe termen lung pentru prevenire și diagnostic precoce

De asemenea, se preconizează că numărul noilor diagnostice va crește cu peste 20%, ajungând la aproximativ 2.2 milioane de cazuri.

Specialiștii solicită guvernului să dezvolte o strategie pe termen lung pentru combaterea cancerului, punând accent pe finanțarea cercetării, diagnosticarea timpurie și prevenirea.

Aceste cifre evidențiază impactul devastator pe care cancerul continuă să îl aibă asupra pacienților din Regatul Unit. În spatele fiecărei statistici îngrijorătoare se află o persoană care ar putea pierde momente prețioase alături de prietenii, familia și cei dragi pe care îi lasă în urmă”, susține Michelle Mitchell, de la Cancer Research UK, potrivit dailymail.

Experta a făcut apel la ”acțiuni îndrăznețe” pentru a ajuta oamenii să trăiască mai mult și mai sănătos

Ei au îndemnat guvernul să elaboreze o strategie pe termen lung pentru această boală.

Se preconizează că decesele cauzate de cancer la bărbați vor crește cu 93% până în 2050.

spot_img
Latest news
știri