7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

O treime dintre spanioli consideră că țara lor are mult prea mulți turiști

Sondajele dezvăluie o creștere a nemulțumirilor legate de turismul internațional în Spania, în special în regiuni precum Catalonia, unde turiștii depășesc de 20 de ori populația locală

O treime dintre locuitorii din Spania consideră că zona în care locuiesc are în prezent prea mulți vizitatori internaționali, potrivit unui sondaj, transmite Adevărul.

Sondajul YouGov vine după o vară de demonstrații și avertismente urgente împotriva impactului turismului de masă, de la Santorini la Insulele Canare, și măsuri menite să îl reducă, anunțate de la Cinque Terre la Amsterdam, potrivit publicației britanice The Guardian.

Sondajele efectuate în Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania, Suedia și Regatul Unit au arătat că Spania este țara cea mai afectată de acest fenomen

Astfel, 32% dintre respondenți au afirmat că, în momentul de față, sunt prea mulți turiști străini în zona lor.

48% dintre respondenți au declarat că acest procent a crescut în Catalonia, regiunea care include Barcelona, cu o populație de 1.6 milioane de locuitori.

Aici, aproximativ ajung 32 de milioane de vizitatori anual.

Editorialist local: ”Orașul meu mi-a fost furat și nu-l voi primi înapoi”

Cu un procent de 28%, Spania a fost, de asemenea, țara în care respondenții au fost cei mai predispuși să aibă o părere negativă despre turiștii internaționali.

Ambele cifre au fost semnificativ mai ridicate decât în alte țări, deși minorități semnificative din unele țări au împărtășit aceleași opinii.

În Franța, 18% dintre persoanele intervievate au declarat că au impresia că sunt prea mulți turiști internaționali acolo unde locuiesc.

În egală măsură, 16% au spus că au o părere proastă despre vizitatorii străini.

Cifrele corespunzătoare în Italia au fost de 16% și 11%, iar în Germania de 13% și 14%.

spot_img
Latest news
știri