16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Instagram, decizie radicală în ceea ce privește siguranța minorilor în mediul online

Instagram a făcut modificări revoluționare menite să protejeze siguranța celor mici.

Instagram a făcut schimbări radicale pentru a spori confidențialitatea în mediul online. De asemenea, compania își propune să limiteze efectele intruzive ale rețelelor sociale în viețile minorilor, potrivit NYTimes.

Decizia a fost luată în urma presiunii cu care Instagram se confruntă în legătură cu siguranța copiilor în mediul online.

Prin urmare, foarte curând, conturile copiilor sub 18 ani vor deveni private în mod implicit. Prin urmare, postările acestora vor putea fi văzute doar de către urmăritorii aprobați de către ei. Mai mult, rețeaua vrea să oprească notificările către minori între orele 22:00 și 07:00. Vor exista și instrumente de supraveghere pentru adulți. Părinții vor putea de asemenea să vadă conturile cărora copiii le-au trimis mesaje.

Potrivit lui Adam Mosseri, șeful Instagram, noile setări și funcții au fost menite să abordeze preocupările principale ale părinților cu privire la ce fac minorii în mediul online, inclusiv contactul neadecvat, conținutul neadecvat și petrecerea unui timp prea îndelungat în fața ecranului.

„Am decis să ne concentrăm pe ceea ce cred părinții. Ei știu mai bine ce este potrivit pentru copiii lor decât orice companie de tehnologie, orice companie privată, orice senator sau factori de decizie sau angajați sau autorități de reglementare”, a spus el într-un interviu.

Noul concept are menirea a „implica în esență” minorii în experiențe adecvate vârstei.

Au existat mai numeroase plângeri în ultimii ani cu privire la riscurile la care Instagram, TikTok, Snapchat și alte aplicații îi expun în mod regulat copiii și adolescenții. Acestea includ hărțuire, pedofilie, extorcare sexuală și conținut care promovează autovătămarea.

Limitările schimbărilor făcute de Instagram

Schimbarea făcută de Instagram nu abordează însă problema tinerilor care își pun o altă vârstă când se înregistrează în aplicație. Noile funcții se activează automat doar în cazul celor care își dau vârsta reală.

Compania atrage atenția că noile schimbări nu au scopul de a vâna și a elimina minorii.

Totuși, Instagram încearcă să dezvolte tehnologia care să-i permită să găsească în mod proactiv pe minorii sub 13 ani care și-au creat conturi pe care se prezintă ca adulți.

Până atunci, părinții pot avea acum mai mult control asupra Instagramului celor mici. Ei pot să vadă de ce subiecte sunt interesați copiii și ce postări le apar. Deși pot vedea conturile cărora copiii lor le trimit mesaje, din motive de confidențialitate nu vor putea vedea conținutul mesajelor.

spot_img
Latest news
știri