7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Romsilva sprijină reconstrucția imobilelor afectate de inundații

Valoarea totală a materialelor este de 79.600 lei

Romsilva a anunțat că va sprijini cu o sută de metri cubi de cherestea reconstrucția imobilelor afectate de inundații din localitatea Slobozia Conachi.

La solicitarea Primăriei comunei Slobozia Conachi, Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întrunit în ședință marți, 24 septembrie, a aprobat acordarea unui sprijin, sub formă de sponsorizare, constând în 100 metri cubi de cherestea, pentru reconstrucția imobilelor afectate de inundațiile recente din județul Galați”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 25 septembrie, de membrii Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va asigura și transportul cherestelei

În egală măsură, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va asigura și transportul cherestelei de brad și molid, de la unitatea de prelucrare a Direcției Silvice Neamț până în localitatea Slobozia Conachi din județul Galați.

Astfel, vor fi oferiți 20 de metri cubi de grinzi, 40 de metri cubi de scândură lungă clasele B și C, 30 metri cubi de dulap lung, clasa B și C, și 10 metri cubi de șipcă lungă, cu o valoare totală de 79.600 lei, fără TVA.

Inundații devastatoare în județul Galați: Oamenii s-au refugiat pe acoperișurile caselor

Reamintim că județul Galați a fost grav afectat de inundații cauzate de ciclonul Boris.

De asemenea, județul a fost plasat sub cod roșu de viituri și torenți.

Mai mulți oameni și-au pierdut viața, iar multe alte persoane au fost sinistrate sau declarate dispărute.

spot_img
Latest news
știri