7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Prefectura Galați: Peste 5.000 de solicitări ale sinistraților au fost confirmate, iar ajutoarele continuă să fie distribuite

Au fost onorate 4.200 de cereri pentru ajutorul de 10.000 de lei, iar noi fonduri de 15.000 de lei pentru bunuri esențiale și încălzire au fost aprobate. 308 module locative și 5.800 de kituri de cazarmament au fost deja livrate către sinistrați

Prefectura Galaţi a anunțat că peste cinci mii de solicitări ale sinistraților de la ultimele inundații, legat de ajutorului în valoare de 10.000 de lei, au fost confirmate deja.

Prefectura Galați: ”Peste 4.200 de cereri au fost, deja, onorate”

Ajutorul de urgenţă în valoare de 10.000 de lei, de la Guvernul României, se acordă pe bază de borderouri, acestea fiind întocmite la nivelul fiecărei localităţi, ulterior fiind aprobate şi transmise către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru a fi date în plată”, a transmis Prefectura Galaţi, potrivit News.ro.

A fost aprobat un nou ajutor, constând în 15.000 de lei

De asemenea a fost aprobat un nou ajutor, constând în 15.000 de lei, pentru achiziţionarea de bunuri de folosinţă îndelungată în gospodărie, precum şi de combustibil  solid şi petrolier necesar pentru încălzirea locuinţei şi prepararea apei calde şi a hranei.

Prioritatea rămâne aceea de a ne asigura că toţi cetăţenii care au suferit pierderi materiale semnificative primesc sprijinul necesar cât mai rapid posibil”, a mai transmis instituţia citată.

Tot pentru sprijinirea populaţiei, Instituţia Prefectului a solicitat la Rezervele de Stat 400 de construcţii modulare pentru locuit şi 5.800 de kituri de cazarmament (paturi, saltele, pături, perne, feţe de penă şi cearşafuri), acestea fiind distribuite către localităţile afectate cu ajutorul Consiliului Judeţean Galaţi.

Până astăzi, au fost distribuite 308 module, 5.800 de kituri de cazarmament, 214 tone de alimente.

De asemenea, la populaţia afectată au ajuns şi 210 mii de litri de apă”, a mai transmis Prefectura Galaţi.

spot_img
Latest news
știri