11.7 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

Greenpeace România: ”Companiile de combustibili fosili  încearcă să ne reducă la tăcere pentru că știu cum funcționează puterea”

Marile companii folosesc tactici de hărțuire judiciară în încercarea de a reduce la tăcere organizațiile pentru protecția mediului

Greenpeace International se confruntă cu un proces major, cu o miză de 300 de milioane de dolari, intentat de Energy Transfer.

Compania susține că Greenpeace a orchestrat întreaga rezistență la Dakota Access Pipeline de la Standing Rock – o încercare flagrantă de a rescrie istoria și de a șterge conducerea indigenă dintr-unul dintre cele mai puternice proteste din istorie.

Greenpeace România: ”Trebuie să ne păstrăm dreptul de a scoate în evidență daunele pe care aceste corporații le fac planetei noastre”

Membrii Greenpeace România au precizat că EarthRights a identificat 152 de cazuri în ultimii zece ani în care industria combustibililor fosili a folosit procese strategice împotriva participării publice (SLAPP) și alte tactici de hărțuire judiciară în încercarea de a reduce la tăcere sau a pedepsi vocile critice din Statele Unite.

We will not be silenced – este mesajul global prin care arătăm cum procesele SLAPP încearcă să reducă la tăcere disidența pașnică, folosind litigiile ca instrument de descurajare a protestelor pașnice și a acțiunii civice”, se arată în comunicatul organizației pentru protecția mediului din România.

Haga devine primul oraș din lume care interzice publicitatea produselor din combustibili fosili

În urmă cu 2 săptămâni, Haga, capitala Țărilor de Jos, a devenit primul oraș din lume care interzice publicitatea stradală pentru produse din combustibili fosili și servicii cu emisii ridicate de carbon, inclusiv croaziere și călătorii cu avionul.

Decizia Consiliului Local va intra în vigoare la 1 ianuarie 2025.

Inițiativa răspunde apelului ONU pentru interzicerea acestor reclame și sprijină obiectivul Haga de a atinge neutralitatea climatică până în 2030.

spot_img
Latest news
știri