20.8 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

Cele mai populare destinaţii din România în 2024

Preţul mediu pentru o noapte de cazare a crescut cu aproximativ 8% faţă de anul trecut

Potrivit datelor furnizate de Travelminit, cele mai populare destinaţii din România în 2024 sunt Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu şi Sinaia.

La nivel general, preţul mediu pentru o noapte de cazare a crescut cu aproximativ 8% faţă de anul trecut, sectorul SPA înregistrând cea mai mare creştere, de 16%.

Pentru cupluri, un sejur de două nopţi a costat în medie 811 lei, reflectând o creştere de 6.5% faţă de anul trecut

Călătoriile de familie de patru nopţi au arătat o creştere generală de 8.7% comparativ cu 2023, cu creşteri notabile în destinaţiile montane (2.038 lei), destinaţiile SPA (2.183 lei) şi oraşe (1.832 lei).

Există semne pozitive pentru viitor: investiţiile continue în sectorul ospitalităţii din România şi programe precum ”cardul de vacanţă” contribuie la dezvoltarea turismului local, transformând România într-o destinaţie competitivă atât pentru turiştii interni, cât şi pentru cei internaţionali”, arată datele Travelminit.

În 2024, litoralul românesc a rămas principala destinaţie de vacanţă

Conform cifrelor centralizate la sfârşitul lunii septembrie, deşi piaţa turismului intern a stagnat comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, litoralul românesc a rămas principala destinaţie de vacanţă pentru sejururile de vară ale românilor, cu un cost mediu al pachetului aproape de cel din sezonul trecut.

Analiza mai arată că preţul mediu pentru o noapte de cazare în România a crescut cu aproximativ 8% comparativ cu anul trecut, sectorul SPA/balneo înregistrând cea mai mare creştere, de 16%.

spot_img
Latest news
știri