20.8 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

DiscoverEU: 35.000 de tineri vor avea oportunitatea de a călători gratuit prin Europa, timp de 30 de zile

Tinerii trebuie să fie născuți în 2006 și vor beneficia de rute culturale, reduceri și experiențe care promovează sănătatea fizică și mentală

Comisia Europeană a lansat o nouă rundă a inițiativei DiscoverEU, oferind șansa a 35.000 de tineri născuți în 2006 de a călători prin Europa, scrie News.ro.

Tinerii vor fi selectați pe baza răspunsurilor la un set de cinci întrebări despre UE și la o întrebare suplimentară.

Întrebările sunt disponibile pe Portalul european pentru tineret, până pe 16 octombrie.

Cei aleși vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile, între 1 martie 2025 și 31 mai 2026

Potrivit sursei citate, aceștia vor avea libertatea de a-și crea propriile itinerarii sau de a alege rute existente, precum ”Drumul bun”, care pune accent pe sănătatea fizică și mentală în timpul călătoriilor.

Participanţii se pot inspira, de asemenea, din ruta culturală DiscoverEU, o iniţiativă a Anului european al tineretului 2022, care conectează diverse destinaţii culturale, cu accent pe arhitectură, muzică, artă plastică, teatru, modă şi design.

Aceştia pot vizita capitalele europene ale culturii, siturile de pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locaţiile care poartă Marca Access City Award, oraşe care îşi concentrează eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru persoanele cu handicap.

Programul DiscoverEU a fost lansat în iunie 2018

În plus faţă de permisul de călătorie gratuit, participanţii vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40.000 de oferte privind transportul public, cultura, cazarea, mâncarea, sportul şi alte servicii.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acţiuni pregătitoare a Parlamentului European.

În prezent, acesta este integrat în programul Erasmus+ 2021-2027.

spot_img
Latest news
știri