7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

VIDEO | Niște tineri energici câștigă peste un milion de dolari pe an din reciclarea deșeurilor de plastic

Reciclarea deșeurilor a devenit extrem de populară și profitabilă pe insula Bali.

În spatele unor peisaje luxuriante, insula indoneziană Bali are o infrastructură destul de deficitară în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Mediul natural este extrem de poluat, cu tone de materiale generate atât de localnici, cât și de turiști.

Creatorul de conținut Gabriel DeSanti a mers acolo și a făcut un scurt interviu cu cei care curăță natura de gunaoie și recicleaza deșeurile de pe insulă.

Sam, de exemplu, este un tânăr care adună gunoiul de pe insulă de aproximativ 15 ani. El și echipa sa au reușit ca într-un an să strângă puțin peste 1 milion de dolari din reciclarea deșeurilor.

„Pungi, băuturi și saci cu scutece. Orice îți poți imagina, e aici“, spune Sam. El reușește să umple un sac în numai cinci minute.

Reciclarea deșeurilor de plastic

După ce materialele sunt adunate, Sam și echipa sa se pregătesc de reciclarea deșeurilor. Acestea sunt sortate în 30 de tipuri de materiale. Fiecare dintre aceste tipuri trebuie reciclat separat.

Potrivit lui Sam, de când a început să lucreze în acest domeniu, a reușit să colecteze 4 milioane de kilograme de plastic.

Mai departe, tânărul i-a prezentat lui Gabriel fabrica de reciclare a plasticului. Majoritatea deșeurilor sunt transfomate în scaune.

„Fiecare scaun este făcut din 2.000 de pungi pe care majoritatea oamenilor le consideră gunoi“, spune cu satisfacție Sam.

Pungile reprezintă în general aproximativ 36% din plasticul reciclat.

Prin exemplul său și al echipei sale, Sam demonstrează că reciclarea este cea mai sustenabilă măsură care poate fi luată în cazul deșeurilor de plastic. În loc să ajungă în groapa de gunoi și apoi în mediu, deșeurile primesc o nouă viață și o nouă utilizare, iar mediul devine mai curat.

spot_img
Latest news
știri