11.4 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

Tesla, o ”dezamăgire” pentru investitori: Acțiunile companiei au scăzut  cu aproape 8%

Evenimentul dedicat robotaxiului Tesla nu a impresionat piețele, în ciuda promisiunilor lui Elon Musk privind un model autonom accesibil și lansarea FSD nesupravegheat în California și Texas în 2025

Acţiunile producătorului de vehicule electrice Tesla au scăzut cu aproape 8% vineri, după ce mult aşteptatul eveniment de prezentare a robotaxiului companiei, la care CEO-ul Elon Musk a dezvăluit conceptul de maşină autonomă Cybercab al companiei, nu a reuşit să impresioneze investitorii, transmite CNBC, conform News.ro, citează Știrile Pro TV.

Elon Musk promite un Tesla Cybercab sub 30.000 de dolari și autonomie completă în 2025

Elon Musk a declarat că Tesla intenționează să producă modelul autonom Cybercab înainte de 2027, dar fără să ofere detalii despre locația fabricii.

Musk a menționat că prețul de vânzare ar putea fi sub 30.000 de dolari. De asemenea, Tesla își propune să activeze funcția ”FSD nesupravegheat” (Full Self-Driving) în Texas și California anul viitor, pentru modelele Model 3 și Model Y.

În prezent, tehnologia FSD necesită încă supraveghere umană la volan, un șofer fiind pregătit să preia controlul în caz de necesitate.

Evenimentul Tesla a fost catalogat drept o ”dezamăgire” de către investitori

Evenimentul ”a dezamăgit în general aşteptările într-o serie de domenii: lipsa de date privind rata de schimbare a FSD/tehnologiei, economia transportului partajat şi strategia de introducere pe piaţă”, au scris analiştii Morgan Stanley într-o notă de vineri.

Este aşteptat să mai dureze câţiva ani înainte ca maşinile cu conducere autonomă să devină o realitate generală pe drumurile publice, autorităţile de reglementare fiind preocupate de caracteristicile de siguranţă încorporate în astfel de vehicule.

Va fi extrem de dificil pentru Tesla să ofere un vehicul nou la acel preţ în acel interval de timp”, a spus analistul principal Forrester, Paul Miller, într-un e-mail către CNBC.

Printre puţinele companii care au lansat cu succes maşini autonome pe drumurile publice se numără Waymo de la Google, care şi-a oferit serviciul de robotaxiuri publicului larg din iunie.

spot_img
Latest news
știri