6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Climate Change Summit 2024, la București: Liderii lumii discută soluții împotriva schimbărilor climatice

În perioada 15-17 octombrie, cel mai mare summit din Europa Centrală și de Est dedicat acțiunilor climatice reunește experți și lideri din domenii-cheie, pentru a contura viitorul sustenabil al regiunii și al lumii

A început Climate Change Summit 2024, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est axat pe acțiuni împotriva schimbărilor climatice, anunță News.ro.

Summit-ul are loc în perioada 15- 17 octombrie 2024

Evenimentul se va desfășura la Opera Națională din București și reunește experți globali în domenii precum energie, agricultură, orașe sustenabile, biodiversitate și finanțare sustenabilă, în contextul transformărilor geopolitice și geoeconomice, într-un moment critic în care societățile reevaluează perspectiva asupra viitorului pe care îl doresc.

Următoarele zile sunt dedicate conferințelor, workshopurilor și meselor rotunde în peste 30 de locații din capitală și din regiune.

La ESG Leaders Forum, o sesiune esențială în cadrul Climate Change Summit, vor fi organizate multiple dezbateri la Palatul Victoria.

Climate Change Summit 2024 – teme de interes:

  • Soluțiile de finanțare verde;
  • Transformarea orașelor într-un mod sustenabil;
  • Adaptarea politicilor publice la criza climatică;
  • Educația pentru sustenabilitate;
  • Inovațiile tehnologice menite să reducă amprenta de carbon.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni dedicate industriilor precum agricultura regenerativă, energia regenerabilă și soluții pentru economia circulară.

Summit-ul din acest an va atrage aproape 1 milion de spectatori globali și mii de participanți fizici.

În plus, va oferi o platformă unică pentru discuții relevante și colaborare între lideri din diverse domenii.

spot_img
Latest news
știri