6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Transport școlar verde pentru elevi: Mii de microbuze noi și ecologice vor circula în 450 de localități

Ministerul Mediului sprijină județele să îmbunătățească transportul școlar cu microbuze moderne, sigure și nepoluante, oferind acces egal la educație pentru copiii din zone rurale și izolate

Ministrul Mediului a anunțat că mii de elevi din țară vor merge la școală cu microbuze noi, mai sigure, mai confortabile și mai puțin poluante, cu sprijinul Ministerului Mediului.

Zeci de administrații județene și-au înnoit parcurile auto, în ultimele luni, cu microbuze școlare moderne și ecologice.

În perioada următoare, Ministerul Mediului se va asigura că nu mai există nicio piedică în drumul spre școală pentru elevii care provin din mediul rural, din sate îndepărtate de orașe sau izolate.

Microbuzele noi vor ajunge în peste 450 localități din 27 județe

Microbuzele noi vor ajunge în peste 450 localități din 27 județe, pentru că toți copiii trebuie să aibă acces egal la educație, indiferent dacă au domiciliul în Mehedinți, Olt, Maramureș, Neamț,  Galați, Cluj, Brașov sau Bihor, iar lista poate continua, pentru că sunt județele în care administrațiile au fost preocupate să îmbunătățească în mod real condițiile în care sunt transportați elevii către și de la școală”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

În egală măsură, oficialul a punctat că este vorba de autovehicule electrice și hibride, care au spațiu suficient și pentru a asigura transportul elevilor cu dizabilități.

Toate sunt achiziționate prin Administrația Fondului pentru Mediu, care finanțează inclusiv stațiile de reîncărcare pentru fiecare microbuz cumpărat.

Bugetul alocat acestui program de finanțare a fost de 300 milioane lei

Prin acest program, dincolo de rezultatele certe legate de îmbunătăţirea calităţii aerului în tot mai multe comunități din țară, le oferim copiilor noștri primul și cel mai important exemplu despre cum să fie mai responsabili față de mediu: transport verde pentru un viitor mai verde”, a conclus Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri