4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Vor fi reabilitate 13 baraje ale Administrației Naționale Apele Române

Contractul are o valoare de peste 1.18 miliarde lei

Ministrul Mircea Fechet a anunțat că vor fi reabilitate 13 baraje ale Administrației Naționale Apele Române printr-un contract de finanțare semnat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Mircea Fechet: ”Modernizarea acestor baraje reprezintă lucrări extrem de importante, pentru că protejează sute, mii de case și localitățile din aval de inundații”

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență avem sume consistente pentru investiții în managementul apei, care ne vor ajuta să fim mai operativi în lupta cu schimbările climatice”, a declarat ministrul Mediului din România.

Contractul, cu o valoare de peste 1.18 miliarde lei, vizează reabilitarea barajelor pentru a crește siguranța alimentării cu apă a populației și a reduce riscul de inundații.

Echipele de la Apele Române continuă monitorizarea sectorului românesc al Dunării

În data de 8 octombrie, reprezentanții Administrației Naționale Apele Române au anunțat că  vor continua monitorizarea sectorului românesc al Dunării, cu scopul de a preveni inundațiile.

La acel moment, debitul Dunării la intrarea în ţară era în creștere.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în bazinul Dunării, a propagării viiturilor formate anterior în bazinul superior al Savei și pe principalii afluenți, Dunărea atinge astăzi niveluri maxime pe sectorul românesc, de la Corabia până la Fetești, dar acestea rămân sub cotele de atenție. Prin urmare, chiar dacă Dunărea se află în regim de ape mari, debitele sunt tranzitate în siguranță pe sectorul românesc, riscul de inundații fiind redus”, a transmis, la acel moment, Administrația Națională Apele Române.

spot_img
Latest news
știri