12 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Lacul Comana a secat complet din cauza schimbărilor climatice

Ministrul Mircea Fechet anunță planuri de investiții pentru refacerea ecosistemului și protejarea biodiversității

Ministrul Mediului a anunțat astăzi, 18 octombrie, că a vizitat Parcul Natural Comana, administrat de Romsilva, pentru a analiza situația critică a Lacului Comana, care a secat complet în această vară din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

Mircea Fechet a precizat că prima dată în istorie când acest lac, parte a Deltei Neajlovului, se confruntă cu o astfel de problemă, iar impactul este devastator atât pentru biodiversitatea zonei, cât și pentru comunitatea locală.

Ministrul Mircea Fechet: ”Suntem martori ai impactului direct pe care schimbările climatice și fenomenele meteorologice extreme îl au asupra mediului”

Așa cum se întâmplă în astfel de cazuri, efectele negative nu se resimt doar asupra naturii, ci și asupra comunității locale și vizitatorilor. Împreună cu colegii din instituțiile subordonate MMAP și președintele ales al CJ Giurgiu, Toma Petcu, am elaborat un plan de investiții pentru lucrările hidrotehnice necesare, astfel încât situația din această vară să nu se mai repete”, a punctat Fechet.

Parcul Natural Comana adăpostește o biodiversitate remarcabilă și este esențial să găsim soluții pentru a proteja acest patrimoniu natural unic.

Soluțiile tehnice identificate vor ajuta la menținerea nivelului apei în acvifer, ceea ce va contribui la restabilirea echilibrului atât pentru ecosisteme, cât și pentru locuitorii din zonă.

Ministrul a transmis că a  evaluat și zonele turistice din parc și am identificat soluții pentru îmbunătățirea serviciilor de vizitare, inclusiv planul de a construi un nou centru de vizitare modern și accesibil.

spot_img
Latest news
știri