9 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

România investește în stocarea energiei electrice: Compania Electrica obține noi fonduri pentru un proiect de baterii

Proiectul va fi dezvoltat în județul Mureș

Potrivit companiei Electrica, România va beneficia de o nouă finanțare din PNRR pentru dezvoltarea unui proiect de stocare a energiei electrice, titrează News.ro.

Reprezentanții companiei au explicat că este vorba despre o finanțare de 3.4 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru a dezvolta un proiect în localitatea Fântânele, judeţul Mureş.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 21.8 milioane de euro, mai informează sursa citată. Demersul vizează dezvoltarea unor unităţi de stocare a energiei electrice bazate pe tehnologia bateriilor, cu o capacitate totală de 69.93 MWh.

CEO Electrica: ”Ne bucurăm să ne numărăm printre beneficiarii fondurilor PNRR pe acest pilon, un stimulent atât de necesar în contextul tranziţiei energetice accelerate”

”Această realizare reprezintă un pas important în atingerea obiectivului nostru strategic de a accesa cât mai multe fonduri nerambursabile pentru investiţii.Tehnologia de stocare a energiei în baterii oferă multiple beneficii, de la flexibilitatea şi stabilitatea reţelei, necesare integrării surselor de energie regenerabilă, la reducerea costurilor şi protejarea infrastructurii critice”, a declarat Alexandru Chiriţă, CEO Electrica.

Acesta este al doilea proiect prin care Electrica accesează fonduri din PNRR

În octombrie 2023, compania a obţinut finanţare pentru proiectul fotovoltaic Satu Mare 2, mai transmite sursa citată.

Este vorba despre un proiect cu o capacitate instalată de aproximativ 27 MWp.

Acesta urmează să fie finalizat până la sfârşitul acestui an.

spot_img
Latest news
știri