17.6 C
București
joi, 24 octombrie, 2024

Zece persoane au fost trimise în judecată pentru vânătoare ilegală în Gorj

Procurorii au acuzat participanții de încălcarea legii vânătorii și a regimului armelor, după ce au împușcat ilegal patru cerbi

Procurorii din Gorj au trimis în judecată zece persoane pentru participarea la partide ilegale de vânătoare, în urmă cu doi ani.

La acel moment, aceștia au împuşcat patru exemplare de cerb, transmite News.ro.

Au participat atât persoane autorizate pentru a deţine purta şi folosi arme letale de vânătoare, cât şi persoane neautorizate

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au transmis, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a zece persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 51 de ani, pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr. 407/2006, a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii au stabilit că în perioada 25 septembrie 2022 – 1 octombrie 2022, pe fondurile de vânătoare nr. 1 Obârşia Lotrului şi nr. 12 Gilort au fost efectuate trei acţiuni de vânătoare ilegale, la care au participat atât persoane autorizate pentru a deţine purta şi folosi arme letale de vânătoare, cât şi persoane neautorizate în acest sens.

Prejudiciul de 24.000 de euro a fost achitat integral

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorun a comunicat că persoanele trimise în judecată au achitat integral prejudiciul, în sumă totală de 24.000 de euro.

De asemenea, anchetatorii au solicitat confiscarea specială a mai multor bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor, printre care maşinile cu care a fost transportat vânatul, trei arme letale de vânătoare cu glonţ, mai multe trofee de vânătoare.

spot_img
Latest news
știri