2.6 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

Prima națiune care ar putea obține energie solară din spațiu

Captarea energiei solare în spațiu și transmiterea acesteia către Pământ nu va mai fi de domeniul SF până la sfârșitul acestui deceniu. Află din rândurile de mai jos care este prima națiune care ar putea duce la îndeplinire acest deziderat.

Când vine vorba de energie solară, una dintre marile probleme e legată de faptul că aceasta trebuie legată la baterii. Chiar și în zonele foarte însorite, lumina solară nu poate fi 24/7 tot anul. Cel puțin, nu pe Terra. Dar în spațiu se poate, scrie IFL Science.

Noile tehnologii ar putea face producția de energie solară în spațiu realizabilă în următorii ani.

Compania Space Solar din Marea Britanie colaborează cu Reykjavik Energy și inițiativa islandeză de sustenabilitate Transition Labs pentru a dezvolta o centrală solară spațială care poate furniza aproximativ 30 de megawați de energie electrică. Cantitatea este suficientă pentru a alimenta între 1.500 și 3.000 de locuințe începând cu 2030.

Lumina solară va fi captată în spațiu de mai multe panouri solare. Acestea vor direcția apoi energia către Terra prin unde radio la o anumită frecvență. În stația de la sol, acestea vor fi convertite în energie electrică.

Satelitul care ar urma să capteze lumina solară va fi destul de mare. Ar putea fi chiar cel mai greu obiect din spațiu, cu excepția unei stații orbitale. Dimensiunea sa va fi însă mult mai mare decât cea a stației spațiale internaționale.

Prima națiune care ar putea obține energie solară din spațiu

Compania își propune să aibă o versiune extinsă a sistemului în spațiu până în 2036.

„Colaborarea cu Reykjavik Energy marchează o etapă cheie în călătoria Space Solar către implementarea la scară largă. Abordarea lor avansată a tehnologiei climatice, combinată cu experiența în stocarea carbonului prin Carbfix și un parteneriat de lungă durată cu Climeworks, face din Reykjavik Energy partenerul perfect pentru faza inițială a Space Solar”, a declarat Kjartan Örn Ólafsson, CEO al Transition Labs.

„Energia solară spațială oferă beneficii de neegalat cu costuri competitive ale energiei și disponibilitate 24/7. Recunoașterea de către Reykjavik Energy a potențialului solar spațial de a conduce tranziția energetică este incitantă și suntem încântați să lucrăm împreună în parteneriat pentru un viitor durabil”, a spus co-CEO al Space Solar, Martin Soltau.

Planul este extrem de îndrăzneț, dar nu trebuiesc neglijate și provocările. Islanda ar putea deveni până la începutul deceniului viitor, prima națiune care va produce energie solară în spațiu.

spot_img
Latest news
știri