13.1 C
București
vineri, 18 aprilie, 2025

Romsilva extinde fondul forestier: peste 4.000 de hectare de pădure achiziționate în județul Neamț

Terenul intră în administrarea Ocolului Silvic Poiana Teiului. Ministrul Mircea Fechet a subliniat rolul strategic al pădurilor în lupta împotriva schimbărilor climatice și anunță sprijin financiar crescut pentru împăduriri

Ministerul Mediului din România a transmis că Romsilva a achiziţionat o pădure cu o suprafaţă de 4.063.25 hectare. Aceasta este situată în judeţul Neamţ, în zonele administrative ale comunelor Grinţeş, Ceahlău.

Nou teren forestier achiziţionat este administrat de Ocolul Silvic Poiana Teiului, din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ, titrează Radio Eco Natura.

Investiție în viitor: Pădurea, aliat strategic în lupta cu schimbările climatice și motor al reîmpăduririi în România

Prin achiziţia acestei suprafeţe importante de pădure contribuim direct la creşterea fondului forestier din ţara noastră. Pădurile sunt cele mai reziliențe în combaterea schimbărilor climatice, ale căror efecte devastatoare le resimţim cu toţii. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, avem bugete consistente pentru împăduriri şi reîmpduriri. Trebuie să profităm de aceste apeluri care sunt deschise până în ianuarie anul viitor”, a declarat Ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mediului din România, a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care a crescut valoarea primei de sechestrare forestieră cu peste 40% la hectar, anual. 

Această majorare a subvenţiei sunt convins că va veni în sprijinul activităţii noastre de a creşte suprafeţele de pădure din România şi în sprijinul proprietarilor de terenuri agricole devenite neproductive din punct de vedere agricol”, a mai punctat Mircea Fechet.

Romsilva a publicat bilanțul campaniei de împăduriri de primăvară

În campania de împăduriri de primăvară, până în prezent, în fondul forestier (proprietatea publică a statului), Romsilva a reușit să:

  • Planteze 6.5 milioane de puieți forestieri;
  • Împădurească integral 1.014 hectare;
  • Regenereze natural 2.915 hectare;
  • Efectueze completări pe 1.158 hectare;
  • Efectueze lucrări de refacere a plantațiilor pe 425 hectare.

Potrivit comunicatului emis de reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor, în total, până în prezent, au fost regenerate 3.929 hectare fond forestier.

Latest news
știri