În interiorul mall-ului din Ploiești există o pădure reală, o pădure amenajată chiar în interiorul centrului comercial.
Ploiești Shopping City și Școala de Flori au creat spațiul verde în cadrul inițiativei de încurajare a colectării selective „Natura unui MULȚUMESC”.
Pentru realizarea pădurii, echipa de floriști, condusă de Ileana Militaru, a folosit 1000 de bulbi de primăvară (zambile, lalele, muscari, narcise albe, narcise galbene, ghiocei, primule, erica, calluna) și 200 metri pătrați de mușchi de pădure.
Orice mall poate adăposti un colț de pădure
Deși este printre puținele proiecte de aceste gen din țară, pădurea din mall-ul din Ploiești reprezintă doar un prim pas pentru o educație ecologică, pentru realizarea faptului că orice mediu poate adăposti un colț verde.
De asemenea, proiectul se traduce prin implicarea în campania de colectare selectivă a deșeurilor și atitudinea responsabilă față de mediul înconjurător.
Natura unui MULȚUMESC
Ploiești Shopping City a implementat, începând cu luna ianuarie 2021, prima inițiativă de colectare selectivă și administrare a deșeurilor la sursă, într-un centru comercial din Ploiești.
Desfășurată sub conceptul Natura unui MULȚUMESC, campania dă voce beneficiarilor direcți: Apa, Pădurea, Orașul și pune publicul față în față cu schimbările pe care colectarea selectivă le poate aduce concret în fiecare dintre cele trei medii, se arată pe pagina Observatorul Prahovean.
Campania verde nu are frontiere
În același timp, campania de conștientizare și educare nu se adresează doar celor care pășesc pragul centrului comercial din Ploiești. Se caută în permanență să se încurajeze comportamentul responsabil față de natură și să se stabilească o legătură între cauză și efect.
Ploiești Shopping City: un proiect verde în două etape
Proiectul se va derula în două etape: prima va fi axată pe instalarea unor recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul de deșeu: hârtie și carton, plastic și metal, sticlă, deșeu menajer.
În acest mod, vizitatorii învață despre importanța reducerii consumului de energie, reducerea poluării, păstrarea unui mediu curat și reducerea cantităților de deșeuri depozitate, cu efecte pozitive vizibile și imediate asupra orașului și a naturii.
În cadrul etapei a doua, se va insista pe reciclarea corectă a deșeului menajer și reducerea plasticului. Etapa se bazează pe regula celor 4R: Refolosește, Redu, Reciclează, Repetă.