12.5 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Brașovul va beneficia de un centru ultramodern de numărare și sortare a ambalajelor pentru care se plătește garanție

Este al treilea astfel de centru deschis în România

Începând de astăzi, 1 aprilie, Brașovul va beneficia de un centru ultramodern de numărare și sortare a ambalajelor pentru care se plătește garanție, transmite publicația BizBrașov.

RetuRO, liderul în Sistemul de Garanție-Returnare, proiectul emblematic al economiei circulare din România, a inaugurat în Brașov al treilea centru regional pentru numărarea și sortarea ambalajelor SGR

Amplasat în cadrul parcului logistic VGP, centrul se întinde pe o suprafață de 3.300 de metri pătrați și este echipat cu tehnologii de vârf pentru procesarea ambalajelor.

Printre acestea se numără:

  • Mașini specializate pentru numărarea PET-urilor și a dozelor de aluminiu;
  • Aparate pentru sortarea ambalajelor din sticlă;
  • Facilități de depozitare pentru sticlă și presoare pentru balotat.

Capacitatea anuală de procesare a centrului din Brașov depășește 240 de milioane de ambalaje

După cum am anticipat de la începutul lansării sistemului, deschiderea graduală a centrelor regionale va fi coordonată cu creșterea numărului de ambalaje SGR pe piață. În prezent, avem trei centre RetuRO operaționale, care pot procesa cumulat peste 1,7 miliarde de ambalaje anual, de peste trei ori mai mult decât totalul ambalajelor SGR introduse pe piață până în prezent. Vom continua să ne concetrăm pe extinderea infrastructurii și în următoarele 3 luni, avem planificată deschiderea centrelor din județele Ilfov, Dolj, Bacău și Prahova”, a explicat la deschiderea centrului Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO, potrivit sursei citate.

În egală măsură, Gemma Webb a transmis că SGR este o premieră, dar și o oportunitate uriașă de schimbare în bine a României, ”cu un mediu mai curat și încurajând un comportament responsabil la nivelul fiecăruia dintre noi”.

Noul centru va deservi județele Brașov, Harghita, Covasna, Sibiu și zonele adiacente

De asemenea, va acoperi atât ambalajele de băuturi SGR colectate manual, cât și cele colectate automat prin echipamentele RVM.

Operaționalizarea acestei unități de procesare a ambalajelor SGR aduce cu sine crearea unui număr nou de locuri de muncă ecologice, cu aproximativ 40 de angajați în noul centru.

Sistemul de Garanție-Returnare a cunoscut o evoluție constantă în primele luni de la lansare (30 noiembrie 2023), cu un număr din ce în ce mai mare de ambalaje SGR introduse pe piață de către producători și returnate de către consumatori în această perioadă.

Peste 23 de milioane de ambalaje SGR returnate în primele 3 luni de funcționare a sistemului

În primele 3 luni de funcționare a sistemului, consumatorii din România au returnant în total peste 23 de milioane de ambalaje SGR, numărul acestora crescând exponențial de la 31.000 de unități în decembrie 2023, la 21 de milioane în luna februarie, fiind estimate peste 60 de milioane de unități returnate în luna martie. Cea mai mare parte a acestor ambalaje a fost deja direcționată către unități de reciclare, ultima etapă a acestui mecanism, confirmând astfel funcționarea eficientă a SGR”, a mai declarat Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO.

Latest news
știri