14.9 C
București
joi, 16 mai, 2024

Ministrul Mircea Fechet anunță că „peste 18 milioane de ambalaje au fost colectate prin SGR în luna februarie“. Este de aproape 9 ori mai mult decât în ianuarie

Sistemul de Garanție – Returnare (SGR) se pregătește să intre în a patra lună de implementare. Ministrul Mircea Fechet a anunțat, miercuri, rezultatele pentru luna februarie.

„Doar în luna februarie – care nu s-a încheiat încă – au fost deja colectate peste 18 milioane de ambalaje. Asta se datorează mai ales populației“, a spus, cu mândrie, Mircea Fechet.

Ministrul s-a arătat încâtat de faptul că România bate „record după record“.

„Dacă ne amintim ceea ce s-a întâmplat în lunile din urmă, în luna decembrie am avut aproximativ 30.000 de ambalaje colectate, în luna ianuarie am avut 2,2 milioane de ambalaje. Astăzi avem deja peste 18 milioane“, a precizat el.

Se așteaptă inclusiv depășirea a 20 de milioane de ambalaje în februarie, mai ales că anunțul ministrului a fost făcut pe 28 februarie, deci cu două zile înainte de terminarea lunii.

Mircea Fechet: România poate deveni una din țările în care reciclarea este un mod de viață

Ministrul Mircea Fechet se așteaptă ca numărul ambalajelor reciclate prin RetuRO să crească exponențial și lunile viitoare, iar reciclare în România să devină „un mod de viață“.

El s-a arătat încrezător în capacitățile SGR de a transforma România într-o țară curată și cu un sistem eficient de reciclare. Ministrul a precizat că succesul Sistemului stă în capacitatea tuturor actorilor implicați de a înțelege importanța acestuia.

„Reciclarea nu e un subiect care poate fi tratat la fără frecvenţă. Sistemul Garanţie-Returnare este un sistem asumat la nivelul Guvernului, la nivelul coaliţiei. Acest angajament este astăzi mai solid decât oricând. Vom respinge, aşadar, fără echivoc, orice încercare de a ieşi din Sistemul Garanţie-Returnare“, a spus ministrul Mediului.

Reamintim că orașele Brașov și Cluj-Napoca au avut în ianuarie performanțe mai bune în ceea ce privește reciclarea. Acest lucru se datorează și sistemului PETrică și campaniilor de conștientizare începute în cele două localități în urmă cu mai mulți ani.

spot_img
Latest news
știri