26.2 C
București
luni, 6 mai, 2024

Inundații catastrofale în Franța: Peste 100 de evacuați și o persoană dată dispărută

Un sat a fost acoperit în totalitate de ape

Peste o sută de persoane au fost evacuate din locuinţele lor în Franţa, iar un caiacist este căutat de echipele de salvare, în urma unor inundaţii devastatoare care au lovit statul.

Inundațiile au fost înregistrate pe mai multe râuri din regiunile central-vestice în Franța, începând de sâmbătă, informează AFP, citat de Știri pe Surse.

În nord, râul Vienne urmează să depăşească nivelurile înregistrate în 1923 în satul Descartes şi în 1982 în satul Nouatre, potrivit autorităţilor locale.

Pe un alt râu din acelaşi departament, Creuse, ”s-a ajuns dincolo de nivelul maxim din ultimul deceniu”, a declarat prefectul.

”Inundaţia secolului” în Franța: nivelul râului Creuse a urcat până la 6.78 metri

În departamentul Vienne, care se învecinează cu partea sudică din Indre-et-Loire, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate, potrivit autorităţilor franceze.

Nu am văzut niciodată aşa ceva. Pentru mine este inundaţia secolului”, a declarat Olivier Jean-Louis în faţa hipodromului din La Roche-Posay.

Satul cu 1.500 de locuitori a fost acoperit în totalitate de apele revărsate ale râului Creuse.

Conform autorităţilor franceze, nivelul râului Creuse a urcat până la 6.78 metri în acea localitate, depăşind-ul pe cel înregistrat în timpul inundaţiei istorice din 1982.

Acest nivel ar urma să crească şi mai mult şi să se apropie de recordul din 1896, potrivit unui tehnician de la organizaţia oficială care monitorizează inundaţiile din Franţa.

Apele au atins vârful indicatoarelor rutiere de pe străzi

Ieşit din matca sa pe o distanţă de mai multe zeci de metri, apa revărsată a râului Creuse atingea duminică dimineaţă vârful indicatoarelor rutiere pe străzile care duc spre La Roche-Posay, a constatat un fotograf de la AFP.

Latest news
știri