11.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scafandrii folosesc inteligența artificială pentru a recupera trupul unei victime înecate

Cu ajutorul aparatului de detectare, a fost găsită locația în care se afla victima sub apă

Salvamont a lansat o intervenție de căutare a unei femei cu un aparat de detectare în mediul subacvatic bazat pe inteligenţa artificială.

Potrivit informațiilor de ultimă oră, salvamontiștii au identificat, cu ajutorul detectorului, locația în care se afla victima sub apă și au marcat locul.

În România există doar două astfel de echipamente bazate pe inteligența artificială

Cu toate acestea, din cauza vizibilității zero și a acumulărilor mari de aluviuni de pe fundul barajului, care pot pune în pericol scafandrii, au convenit ca astăzi, 29 martie, să se constituie un echipaj mixt scafandri Salvamont și scafandri ISU Vâlcea care sa recupereze trupul din apă.

Salvamontiştii folosesc cel mai performant echipament de acest gen din lume, în ţară existând doar două astfel de echipamente, ambele la structuri Salvamont”, informează Salvamont România

Femeia a dispărut în zona barajului Gura Lotrului, fiind căutată fără succes miercuri seară şi joi

Salvamont a anunțat că, pe lângă cele două echipamente achiziţionate de serviciile Salvamont din Gorj şi Harghita, folosite pentru căutări subacvatice, vor primi o nouă serie de sonare digitale bazate pe inteligenţa artificială.

Aparatele sunt folosite pentru detectarea persoanelor aflate sub apă, sunt cele mai performante la nivel mondial şi vor intra, în perioada următoare, în dotarea structurilor Salvamont.

Salvatorii nu îşi vor limita activitatea la căutarea victimelor doar în apele de munte

Salvatorii au transmis că nu îşi vor limita activitatea la căutarea victimelor doar în apele de munte, ci vor răspunde solicitărilor primite de pe întreg teritoriul ţării.

În cursul anului trecut, în primele 6 luni de la achiziţia echipamentului de căutare subacvatică, salvamontiştii au reuşit să localizeze trupurile a trei persoane înecate, după ce acestea au fost căutate fără rezultat cu scafandri.

Latest news
știri