26.2 C
București
luni, 6 mai, 2024

Tot mai mulți șoferi întâmpină probleme cu mașinile electrice. Ce reclamă conducătorii auto

Alarmant: în multe cazuri, sistemul de frânare al vehiculelor electrice a eșuat

Conducătorii auto constată că există o mulțime de motive pentru a renunța la mașinile electrice, de la costuri de asigurare din ce în ce mai mari până la degradarea bateriei și autonomia redusă în condiții de temperaturi scăzute, relatează inews.co.uk.

Conform declarațiilor comerciantului auto independent Motorpoint din Marea Britanie, 56% dintre șoferii de vehicule electrice iau în considerare achiziționarea unui vehicul ce utilizează un alt tip de combustibil.

Mai mult, 30% dintre aceștia optează pentru benzină.

Acțiunile Tesla sunt în declin

În luna februarie, Apple a anunțat că renunță la planurile sale de a intra pe piața vehiculelor electrice, scrie Adevărul.

De asemenea, atât vânzările, cât și acțiunile Tesla sunt în declin, iar valorile vehiculelor electrice second-hand sunt mai mici în comparație cu cele ale vehiculelor cu motor cu combustie internă.

Au apărut și informații alarmante referitoare la incidente în care sistemul de frânare al vehiculelor electrice a eșuat.

Anvelopele sunt, de asemenea, o problemă pentru conducătorii auto care aleg mașini electrice

Mașinile electrice au nevoie de anvelope speciale, întrucât acestea trebuie să suporte mai multă greutate, conform spuselor directorului editorial al Auto Trader.

În egală măsură, bateriile cu care vin echipate vehiculele electrice pot da bătăi de cap.

Garanțiile oferite de producătorii de baterii pentru vehicule electrice variază între opt și zece ani.

În plus, deteriorarea bateriilor constituie o veste și mai neplăcută pentru proprietarii de vehicule electrice care locuiesc în țări mai calde, deoarece căldura le degradează mai repede.

Latest news
știri