-1 C
București
luni, 23 decembrie, 2024

Poliția Română a desfășurat multiple acțiuni de combatere a braconajului piscicol

WWF România: ”Sancțiunile, în cazurile de braconaj, trebuie să fie mai descurajante, iar abordarea lor de către instanțe, mai aplicată”

Poliția Română a desfășurat, pe parcursul lunii în curs, mai multe acțiuni pentru verificarea legalității activităților de deținere, transport și comercializare a peștelui, produselor și subproduselor din pește în perioada de prohibiție.

Acțiunile au fost desfășurate în județele Brăila și Tulcea.

World Wide Fund For Nature (WWF) România: ”Captura de infracțiuni a fost, și de data aceasta, bogată, ocazie de a reaminti cât de important ar fi ca și sancțiunile, în cazurile de braconaj, să fie mai descurajante, iar abordarea lor de către instanțe, mai aplicată”

Este ceea ce ne-am propus prin proiectul SWiPE, Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe (”Instrumentarea cu succes a cazurilor de infracționalitate cu specii sălbatice în Europa”), finanțat de UE prin programul LIFE”, se arată în comunicatul organizației pentru protecția mediului din România.

Mai mulți braconieri au fost prinși de Poliția Română și comisarii Gărzii de Mediu din Galați

Reamintim că, în perioada 26-27.05.2023, polițiștii din cadrul Serviciului O.P. – I.P.J. Galați, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – C.J. Galați, personalul A.N.P.A. – Serviciul Regiunea Moldova, au desfășurat o acțiune pe fluviul Dunărea și malul stâng al râului Siret, obținând următoarele rezultate:

  • infracțiuni constatate (OG24/2008) = 5
  • contravenții aplicate = 34
  • valoarea contravențiilor = 5.500 lei
  • pește confiscat = 12 exemplare de pește, sturion, specia pastrugă, 10 kg pește specia crapișor;
  • bunuri indisponibilizate: 7 plase, tip setcă, cu o lungime de aproximativ 1000 m.
spot_img
Latest news
știri