17.8 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

O nouă tehnologie inovatoare bazată pe inteligența artificială ar putea transforma modul în care cultivăm alimentele

Inteligența artificială începe să creioneze primele direcții de dezvoltare pentru agricultura viitorului.

O nouă tehnologie bazată pe inteligența artificială promite să asigure securitatea alimentară și durabilitatea într-o lume care continuă să se încălzească, potrivit TCD.

Instrumentul analizează rădăcinile pentru a ajuta la urmărirea creșterii plantelor și a biomasei. El permite dezvoltarea de aplicații legate de calitatea și randamentul culturilor, conform Interesing Engineering. Acesta a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Lawrence Berkeley National Laboratory’s Applied Mathematics and Computational Research and Environmental Genomics and Systems Biology Divisions.

Noua tehnologie se numește RhizoNet și trage concluziile pe baza imaginilor rădăcinilor pe care le evaluează.

„Revoluționează analiza imaginii rădăcinii. Oferă perspective precise asupra comportamentului rădăcinii în diferite condiții de mediu”, a raportat IE.

Tehnologia bazată pe inteligența artificială care ar putea transforma modul în care cultivăm alimentele

Dar de ce este acest instrument unul esențial în agricultura viitorului? Ei bine, cercetătorii din întreaga lume lucrează la proiectarea de plante care pot supraviețui unor fenomene meteorologice extreme. Ultimii ani au accelerat aceste fenomene prin utilizarea surselor de energie murdară și creșterea temperaturilor.

Bayer, de exemplu, așteaptă aprobarea deplină a „porumbului scurt”. Acesta poate rezista la vânturi puternice care fac ravagii culturilor din SUA. El poate fi plantat mai dens decât porumbul tradițional și astfel va crește randamentul producției.

De asemenea, cercetători din Anglia și Vietnam au lucrat pentru a face orezul mai rezistent la sare. Efortul lor are la bază combaterea pătrunderii apei de mare în culturile de orez.

Noua tehnologie reprezintă un pas către dezvoltarea laboratoarelor automate, conform IE, care a raportat că RhizoNet a depășit metodele manuale.

„Prin utilizarea unor patch-uri de imagine mai mici, modelul a captat mai bine detaliile fine ale rădăcinii și și-a îmbunătățit acuratețea”, a precizat publicația IE.

Cercetătorii speră că studiul va genera soluții energetice durabile, pe lângă tehnologia bazată pe plante și microbi pentru captarea poluării cu carbon, potrivit comunicatului.

spot_img
Latest news
știri