15 C
București
joi, 9 mai, 2024

Ministrul Mediului: ”Avem cifre rușinoase la capitolele colectare separată, tratare, depozitare, compostare”

Mircea Fechet a precizat că există foarte mulți primari care nu sunt interesați de investiții în ceea ce privește buna gestionare a deșeurilor

Ieri, 31 august, ministrul Mediului a discutat, în cadrul unei mese rotunde, despre instrumentarea finanțărilor din fonduri PNRR pentru Centrele de Colectare cu Aport Voluntar (#CAV), destinate marilor aglomerări urbane.

Ministrul Mediului: ”Managementul deșeurilor este una dintre prioritățile noastre la Minister și îmi doresc să devină și a tuturor autorităților locale”

Adevărul este că avem încă cifre rușinoase la capitolele colectare separată, tratare, depozitare, compostare și, din acest motiv, suntem obiectul unor proceduri de infringement din partea Curții Europene de Justiție”, a atras atenția Mircea Fechet.

Ministrul Mediului a explicat că întâlnirea a avut scopul de a trage mai multe concluzii, astfel încât, după ce vor fi semnate contractele de achiziție pentru CAV-uri, acestea să fie bine gestionate și să-și atingă obiectivele.

Mai mult, oficialul a avertizat că, în România, există nenumărate exemple de investiții în domeniul deșeurilor care nu sunt folosite.

Sunt peste o sută de acte normative legate de gestionarea deșeurilor pe care toți primarii din țară ar trebui să le citească. Admițând că este nevoie de o asanare a legislației, avem nevoie și de o sistematizare și de armonizare a practicii”, a completat Mircea Fechet.

Mircea Fechet: ”Schimbarea începe cu fiecare dintre noi”

Am aflat cu stupoare că unii primari au decis că nu sunt interesați de astfel de investiții, însă le atrag atenția că va veni acea zi când nu ne vom mai putea preface că nu știm ce prevede legislația de mediu. Le transmit că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și e timpul să facem din România un loc mai curat și mai sustenabil!”, a conclus Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri