10 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Cea mai gravă poluare din ultimele luni afectează zonele populate din nordul Chinei

Autoritățile le-au cerut oamenilor să rămână în case

Un nou avertisment de poluare a fost emis pentru regiunile Beijing, Tianjin și Hebei din nordul Chinei, care găzduiesc o populație de peste 100 de milioane de locuitori.

Aceste zone se confruntă cu cea mai severă poluare înregistrată în ultimele luni.

Potrivit Biroului meteorologic chinez, provincia Hebei, din partea de nord, a inițiat deja un plan de urgență în răspuns la această situație, după ce a fost declarat cel mai înalt nivel de alertă de poluare, conform informațiilor prezentate de Biziday.

Autoritățile vor desfășura echipe de control al traficului, iar toate zborurile dinspre și către provincie sunt suspendate

Totodată, au fost închise temporar autostrăzile și cursele cu feribotul, în condițiile în care vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri în unele zone.

De asemenea, autoritățile i-au avertizat pe șoferi să oprească în locuri sigure atunci când condițiile meteorologice se înrăutățesc și au cerut oamenilor să rămână în case.

Smogul a cuprins nordul Chinei în urmă cu câteva zile, în timp ce temperaturile au trecut cu mult peste media perioadei, la aproape 30 de grade Celsius în unele zone

Experții precizează că unul dintre principalii factori care determină temperaturile ridicate sunt curenții prea slabi de aer rece dinspre Polul Nord, față de cum ar fi normal.

În același timp, specialiștii explică faptul că intensificarea activităților industriale, numărul mare de camioane de mare tonaj care circulă pe drumurile naționale și incendiile de vegetație au contribuit la apariția smogului.

Latest news
știri