21 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Poluare pe coasta Suediei, după ce un feribot a eșuat | VIDEO

Coasta Suediei a fost poluată, după ce un feribot a eșuat și motoirrna din acesta s-a scurs în mare.

Un feribot a eșuat în largul coastelor Suediei. Din acesta s-a vărsat motorină pe câțiva kilometri și a provocat poluare în țara scandinavă, conform The Local.

Din fericire, toți cei 75 de pasageri ai navei au fost salvați, au spus oficialii.

Feribotul Marco Polo TT-Line a rămas blocat la sud de Karlshamn, potrivit pazei de coastă. Evenimentul s-a petrecut la primele orei ale zilei de duminică, 22 octombrie 2023.

Din feribot s-a „scurs motorină pe câțiva kilometri înainte de a eșua”, se arată într-un comunicat. În plus se pare că ceața densă din zonă a îngreunat eforturile de a opri scurgerea.

Anchetatorii cercetează cauza accidentului și dacă legea maritimă a fost încălcată, a declarat la P4 Jonatan Örn, de la paza de coastă. Feribotul opera între porturile Trelleborg și Karlshamn. Potrivit lui Örn, feribotul s-a abătut de la ruta sa obișnuită când a eșuat.

Poluare pe coasta Suediei

Pata de petrol a ajuns la țărm în cursul după-amiezii, pe o fâșie de coastă din municipalitatea Sölvesborg, au declarat autoritățile locale.

Agenția Suedeză pentru Contingențe Civile a fost chemată să ajute la decontaminarea plajei. Eforturile de curățare au debutat astăzi.

Se pare că nava prezintă găuri la provă și la mijlocul carenei, dar un oficial înalt de la Agenția de Transport Suedeză a declarat agenției de presă TT că nu există riscul ca aceasta să se scufunde.

spot_img
Latest news
știri