Bucureștiul, sufocat de construcții și de mașini, conform mai multor studii, despre care ȘtireaVerde.ro a mai scris, are nevoie de spații de verzi „ca de aer”, la propriu. Edilul Sectorului 1 București, Clotilde Armand, a transmis pe pagina sa de Facebook, că s-au luat măsuri de amenajare a acestor locuri pe strada Hrisovului. Ea susține că terenul din această zonă a fost decopertat, completat cu pământ vegetal și s-a instalat unui sistem de irigații pentru compoziția vegetală propusă. De asemenea, au fost plantate plante perene și s-a amenazat un gazon.
Unii dintre locuitorii Sectorului 1 București au „taxat-o”, însă, imediat pe Clotilde Armand, amintindu-i că stuful nu are ce căuta pe o stradă din București, ci poate(…) în Deltă. Din mesajul postat(n.r. foto captură Facebook), reiese că viziunea peisagiștilor din cadrul Primăriei Sector 1 București nu a fost apreciată de cetățeni.
„Urât… Urât!”, reacția locuitorilor din Sectorul 1 București, după amenajarea unor spații verzi
„Să nu fie cu supărare , dar nu știu ce peisagiști sunt cei care amenajează în Sectorul 1.
Ați scos tufele mari de trandafiri care dădeau culoare bulevardelor și ați pus câte un fir raslet de stuf (nici în Delta)și niște rahitici de trandafiri albi ,cât palma și câteva amărâte de hortensii…ați împânzit spațiul verde cu furtun de plastic care se vede ca dracu… URÂT..URÂT…Mulțumim petru efort ,dar mai bine lăsați așa”, i-a scris un cetățean primarului Clotilde Armand.
Deși anunță o aplicație prin care oamenii pot semnala online zonele „cu probleme” din Sectorul 1 București, Clotilde Armand încă nu a răspuns cetățeanului care i-a semnalat direct starea spațiilor verzi. De altfel, este posibil ca acest comentariu să fie șters de echipa sa de imagine, așa cum s-a procedat în situații similare. Mai mulți consilieri locali din Sectorul 1 București și chiar cetățeni ne-au semnalat că, primarul Clotilde Armand blochează/șterge comentariile utilizatorilor Facebook care au opinii diferite.
În luna iulie ac, reprezentanții Primăriei Sector 1 București plantau arbori la temperaturi de peste 30 C, însă, aceștia nu au avut „viață” lungă, fiind un moment total nepotrivit pentru o astfel de acțiune.
Bucureştiul este sub limita impusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în ceea ce privește numărul spațiior verzi. În ultimii 25 de ani, suprafaţa spaţiilor verzi din Bucureşti s-a redus cu circa 7%, arată Institutul Național de Statistică, în timp ce la nivel european creşterea este de 38%.