18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Cel mai mare producător de carne de porc din Europa a înșelat clienții, prin etichete climatice false

Înaltă instanță a Danemarcei a hotărât că cel mai mare producător de carne de porc din Europa și-a înșelat clienții.

Cel mai mare producător de carne de porc din Europa a indus în eroare clienții. Compania Danish Crown, care a etichetat carnea ca fiind „controlată de climă”, a fost sancționată de înalta instanță din Danemarca, scrie The Guardian.

Consumatorii au susținut că Danish Crown i-a înșelat cu etichete care spuneau că porcii sunt „controlați climatic”. De asemenea, a existat și o campanie de marketing care susținea că produsul este „mai ecologic decât credeți”.

Instanța a decis că prima revendicare a încălcat actul de marketing al Danemarcei. Etichetele erau puse de Danish Crown, nu de un organism independent.

„Verdictul de astăzi transmite un mesaj răsunător, nu numai în Danemarca, ci în întreaga Europă, că tacticile de marketing înșelătoare nu se pot ascunde în spatele scutului libertății de exprimare”, a declarat Rune-Christoffer Dragsdahl, secretarul general al Societății Vegetariene din Danemarca, unul dintre reclamanți. „Profitul de pe urma promisiunilor climatice trebuie sprijinit cu acțiuni legitime pentru combaterea schimbărilor climatice.”, a adăugat el.

Cel mai mare producător de carne de porc, sancționat

Danemarca este capitala europeană a cărnii de porc. Zeci de milioane de porci sunt uciși anual, iar cea mai mare parte a cărnii ajunge în alte țări din UE.

Instanța a constatat că eticheta Danish Crown „porc controlat climatic” nu a fost supusă unui control independent. Prin urmare, a limitat capacitatea consumatorului mediu de a lua o decizie în cunoștință de cauză. Etichetarea ar putea „distorsiona în mod semnificativ” comportamentul economic al consumatorului mediu.

Danish Crown a încetat să mai folosească eticheta în 2021.

Totuși, instanța a respins argumentele împotriva afirmației din marketingul Danish Crown, potrivit căreia carnea de porc este „mai ecologică decât credeți”. Carnea de porc emite mai puține emisii de încălzire a planetei decât carnea de vită per porție.

spot_img
Latest news
știri