12.8 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

De ce lipsește carnea de porc din orice dietă

Profesorul Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a spus de ce carnea de porc este aproape inexistentă în dietele recomandate:

Acesta a vorbit despre dieta mediteraneană, care „se bazează pe fructe, dar și pe proteine, mai mult din pește. Ea are la bază fructe și legume de sezon, uleiuri vegetale din zonă“. În ceea ce privește dietele nordice, „diferența față de dieta mediteraneană este că ei se bazează și pe un aport de proteine de origine animală, mai ales din pește“.

Ulterior, medicul a dat exemplul cărnii de porc, inexistentă în aproape orice dietă.

Carnea de porcine „are o problemă!“, a punctat medicul la dcnews.

„Ea are foarte multă grăsime poli-saturată care e intercalată printre fibrele musculare. Are multă, multă grăsime“, a spus profesorul Prada.

Nici carnea de porc mangalița nu este optimă

Medicul Gabriel Ioan Prada a punctat și că inclusiv carnea de mangalița are acel exces de grăsime.

„Mangalița e mai avantajoasă, dar nu e perfectă, pentru că și acolo există grăsime. E mai puțină, într-adevăr, decât la alte rase de porci. De aceea carnea de porc nu este recomandată. Sigur, nu e bine să mănânci în fiecare zi, dar uneori poți să mai mănânci carne. Dietele astea exagerate nu sunt foarte bune!“, a spus profesorul Gabriel Ioan Prada.

Latest news
știri