12.5 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Ministrul Mediului: ”Sistemul Garanție-Returnare a schimbat viața tuturor românilor”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a fost prezent la inaugurarea centrului din Sistemul Garanție-Returnare(SGR), de la Brașov

Cel de-al treilea centru pentru sortarea și numărarea ambalajelor purtătoare de garanție returnabilă, de la Brașov, s-a inaugurat în prezența CEO RetuRO SGR, Gemma Webb, a ministrului Mediului, Mircea Fechet și ministrului Dezvoltării, Adrian Veșta.

Ministrul Mediului: ”Sistemul Garanție-Returnare înregistrează un progres fantastic”

Astăzi, putem spune că Sistemul Garanție-Returnare a schimbat viața tuturor românilor. Când vorbim despre SGR, vorbim și despre astfel de locuri precum cel de aici și nu ne referim doar la miliardele de PET-uri, de sticle sau de doze de aluminiu, ne referim la investiții, ne referim la locuri de muncă. Nu pot decât să mă bucur când aud că, în anumite zile, se colectează peste 3 milioane de ambalaje, deoarece asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Mircea Fechet.

Cu toate acestea, Mircea Fechet a transmis că este important de reținut faptul că sistemul este obligat să țină pasul, astfel încât capacitatea de preluare a ambalajelor de la comercianți să crească.

Sistemul trebuie să facă față volumului tot mai mare de ambalaje ridicate de la micii comercianți, din Horeca, din sectorul de alimentație publică.

Brașovul va beneficia de un centru ultramodern de numărare și sortare a ambalajelor pentru care se plătește garanție

Începând din data de 1 aprilie, Brașovul va beneficia de un centru ultramodern de numărare și sortare a ambalajelor pentru care se plătește garanție.

RetuRO, liderul în Sistemul de Garanție-Returnare, proiectul emblematic al economiei circulare din România, a inaugurat în Brașov al treilea centru regional pentru numărarea și sortarea ambalajelor SGR

Amplasat în cadrul parcului logistic VGP, centrul se întinde pe o suprafață de 3.300 de metri pătrați și este echipat cu tehnologii de vârf pentru procesarea ambalajelor.

Printre acestea se numără:

  • Mașini specializate pentru numărarea PET-urilor și a dozelor de aluminiu;
  • Aparate pentru sortarea ambalajelor din sticlă;
  • Facilități de depozitare pentru sticlă și presoare pentru balotat.
Latest news
știri