16.8 C
București
marți, 14 mai, 2024

Agent Green: ”Ministrul Mediului a scos la bătaie din pixul său viețile a 486 de urși, dar niciunul nu va putea fi ucis fără a comite un abuz”

Tanczos Barna intenționează să permită uciderea a 486 de urși în cadrul cotelor de vânătoare aprobate pentru acest an

Prin intermediul unei scrisori deschise adresată ministrului Mediului, ONG-ul Agent Green susține că Tanczos Barna vrea să permită uciderea a 486 de urși prin intermediul unui ordin de ministru.

În momentul de față, acest ordin se află în stadiul de proiect.

E vorba despre proiectul de Ordin privind aprobarea nivelului de prevenție și de intervenție pentru prevenirea pagubelor și a accidentelor produse de specia urs (Ursus arctos), pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului

Considerăm că proiectul de ordin pe care l-ați supus dezbaterii publice conține erori crase din punct de vedere legal, științific și moral de la prima până la ultima pagină și vă solicităm să îl retrageți imediat. Face de rușine instituția care se numește ”ministerul mediului”. Ceea ce ați publicat ca fiind un studiu nu arată deloc ca un studiu. Nu puteți supune dezbaterii publice un proiect de ordin fără a deține avizul Academiei Române care oricum nu poate fi dat fără a comite un abuz”, susține Agent Green în scrisoarea deschisă.

În egală măsură, organizația a precizat că proiectul nu are o metodologie serioasă, în timp ce oficialii Ministerului Mediului au respins acuzațiile, susținând că decizia privind cotele de vânătoare a fost luată în urma consultării cu specialiști și că respectă normele și procedurile legale.

Agent Green: ”Proiectul nu abordează cauza problemei, ci doar efectul acesteia. În forma supusă dezbaterii, proiectul va amplifica în mod cert problema”

De asemenea, activiștii de mediu au precizat că vor exista tot mai multe conflicte om-urs, mai multe pagube, pierderi de vieți și destructurarea populației de urs.

Și cel mai grav, la finalul lecturii proiectului de ordin am realizat că ceea ce Dvs numiți studiu pentru justificarea uciderii planificate a 486 de urși nu prezintă sub nicio formă impactul asupra populației de urs brun”, au scris activiștii de mediu.

spot_img
Latest news
știri